Search results for 'khasiat-protein'



Petua Menambahkan Air Mani

Air mani ialah campuran cecair dari pundi prostate,pundi seminal,pundi cowpers,pepundi dalam salur kencing,cecair dari pundi epidimis dan sperma dari kilang sperma ...

Al-Haddad Marketing Sdn. Bhd. Selangor: Tamar Cocoa

Kaya dengan khasiat protein, serat, glukosa, vitamin A&C, sodium serta potassium

KACANG SOYA DAN KESIHATAN : Home

Kacang soya juga dikenali sebagai Glycine max merupakan salah satu daripada 7 “super foods” di dunia. Penduduk di benua Timur terutamanya masyarakat Cina mula ...

♥ TunSha Ayunie ♥: Tamar Cocoa, Minuman Koko Bercampur ...

Sebenarnya nak tolong ayahanda tercinta berbisnes aja.. wa tak sempat lagi nak rasa kesedapan Tamar Cocoa ni tapi cara abah cakap sedap tu... meronta-ronta ...

Miracle tab ex-rahsia kecantikan

Tab EX adalah merupakan makanan tambahan (suplemen) untuk kesihatan dan kecantikan menyeluruh.Hanya terdapat dalam botol 60 tabs sahaja.

More than words......: Collagen?

Ok ke makan collagen, aku ada email tanya kak kak nani yang merupakan emak kepada blogger Hanis Zalikha. Ini adalah reply nya , ***** Pertama ...

Iena Beauty Online Shop _ Kak iNa Bidadari 012-3171593

Pencarian stokis, sub stokis, pengedar dan agen dropship untuk produk-produk seperti; SuperRich MOCHA, SkinRich Seven Ageless Essence, SlymRich Blueberry Fiber ...

Produk Terlaju di Pasaran, Tiada yang Semudah Bisnes Ini ...

Produk Terlaju di Pasaran, Tiada yang Semudah Bisnes Ini Modal Rendah Untung Tinggi (Tamar Cocoa) Ejariah2020 @ Pakar Seo Malaysia - Wed 18/Apr/2012 12:04pm

Collagen Dust Original & Murah 2012 - Business Forum in ...

Sasha 9 - Thu 2/Feb/2012 3:26pm i mmg dah consume collagen dust ni dalam seminggu ni so tak nampak sgt lagi kesannyer tp kompem face mmg glowing sket la skrg ni. i ...

Selamat Datang Ke Al Haddad Marketing Sdn Bhd.

Keistimewaan kolagen dan protein kacang soya Kolagen adalah bahan semulajadi yang terdapat di dalam badan manusia yang berfungsi untuk menjaga struktur dan kekuatan ...


Manfaat Protein

Manfaat Protein

Manfaat Protein Manfaat Protein Manfaat protein bagi tubuh kita sangatlah banyak. Protein sangat mempengaruhi proses pertumbuhan tubuh kita. Diantara manfaat protein tersebut adalah sebagai berikut: Sebagai enzim. Protein memiliki peranan yang besar untuk mempercepat reaksi biologis. Sebagai alat pengangkut dan penyimpan. Protein yang terkandung dalam hemoglobin dapat mengangkut oksigen dalam eritrosit. Protein yang terkandung dalam mioglobin da…

Lauk Pauk nabati

Kumpulan lauk pauk nabati

Kumpulan lauk pauk nabati Contoh Lauk Pauk nabati – Beberapa Sumber protein dapat dibagi menjadi dua yaitu sumber protein hewani dan sumber protein nabati Sumber protein hewani diperoleh melalui daging, telur, dan semua yang berasal dari hewan Sumber nabati berasal dari produk sayur sayuran seperti kacang kacangan, susu kedelai Kumpulan lauk pauk nabati 1. Tempe 2. Tahu 3. Susu Kedelai 4. Sereal 5. Kacang-Kacangan 6. Daun Sayur-Sayuran H…

Manfaat Tumbuhan Tembakau

daun tembakau dan manfaat nikotin bagi tubuh

obat luka dipakai ± 25 gram daun segar Nicotiana tabacum, dicuci dan ditumbuk sampai lumat. ditambah minyak tanah ± 25 ml diperas dan disaring. Hasil saringan dioleskan pada luka. Obat HIV AIDS Tembakau juga bisa menghasilkan protein obat human immunodeficiency virus (HIV) penyebab AIDS, yang disebut griffithsin. HIV adalah virus yang menginfeksi sel sistem kekebalan tubuh manusia. Bedanya, bukan tembakaunya yang menghasilkan protein, melainkan v…

Khasiat Daun Kelor

Khasiat Daun Kelor

Manfaat Daun Kelor untuk penyakit Khasiat Daun Kelor Secara umum dapat dikonsumsi karena mengandung gizi dan protein tinggi, banyak sekali manfaat kelor untuk kesehatan, manfaat tanaman kelor yaitu remasan daunnya dapat dimanfaatkan sebagai penutup luka. Khasiat Daun Kelor untuk wajah yaitu dapat digiling halus untuk dijadikan bedak penghilang noda dan flek di wajah / kulit. Kandungan kimia Akar kelor dan daun kelor (MORINGA OLEIVERA) mengandung…

Khasiat daun sirsak

Khasiat daun sirsak

Manfaat daun sirsak untuk ginjal Khasiat daun sirsak dan kandungan daun sirsak - Kombinasi Manfaat daun sirsak dengan kulit manggis secara sinergis mampu saling melengkapi dalam membantu efektifitas proses pengobatan penyakit kanker ginjal. Berikut ini adalah penjelasan kandungan dan khasiat daun sirsak sebagai obat kanker. Khasiat daun sirsak selain untuk kanker Dalam sejarah memperlihatkan bahwa khasiat daun sirsak ini telah diketahui oleh ban…

Next Page »