Search results for 'program-hamil-anak-perempuan'



~mY beaUtiful hEaven~: Percutian Ke Kg. Salang, Pulau ...

hollaa..heheh..mari sambung cerita percutian ke Pulau Tioman..hope ni entry last untuk cerita ni..busy nak buat benda lain..hahah.. (sori anak2..ibu malas ...

~mY beaUtiful hEaven~: Percutian Ke Kg. Salang, Pulau Tioman

ok..ok back to main topic, last weekend kami sekeluarga ke PULAU TIOMAN, dah sah2 la untuk bercuuutiii..kehkehkeh..ini adalah sebagai pembalasan percutian ...

PinkY RoseS♥: kelebihan dari surah al waqiah ayat 35-38

Petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.('Abqaro' ini bermaksud perawan yang sentiasa ...

tecik tenit tomel: Puding Trifle Coklat Sesuci Qaseh Ramadhan

So meh kita layan resepinya masih guna resepi yang sama cuma diubahsuaikan dan ditambah layernya hihihi Puding Trifle Coklat Sesuci Qaseh Ramadhan(Sebab ...

Ibu, Hebat kan.. - Pengedar Shaklee Putrajaya: Kek Coklat ...

Hari ni pagi-pagi buta membaking! Hehe.. Bukan apa, dah lama aim nak buat kek pisang. Tapi fikir-fikir balik budak-budak ni tak makan sangat kek pisang.

~CASTLEofHEART~: GRIPE WATER 100% HALAL....

dulu bila anak2 ku kembung dan selalu merengek, aku selalu bagi diorang minum GRIPE WATER..lepas bagi biasanya diorang akan dapat tidur dengan lenanya ...

Farra Diaries ©: Resepi : Mee Hoon Goreng Singapore

Rendam mee hoon bersama air panas sehingga lembut.kemudian toskan.

Makanan untuk Bayi 8 Bulan ke atas - Ibu, hebat kan

Semalam Adnin check up 8 bulan. Berat naik 200g je since last check up (2 bulan lepas). Ini agak membimbangkan. Berat Adnin sekarang ialah 6.8kg sahaja.

..Life is Beautiful.. ♫♪♫♪: Berjaya Membuat TAKOYAKI :)

then minggu yang sama gak gi Sushi King Ikano nak jugak takoyaki Sushi King... sebab masa tu cam teringinnnnn sangat.. Kesimpulan yang dibuat, yang Tako ...

Farra Diaries © - FDHELINA

Salam semua.. Semalam Mirza dan qasehati on shooting utk TVC. Tapi.. dua-dia tu badmood.. mama sgt2 kecewa.. tapi kena terima sebab diorg masih first time dan masih ...


Makanan Sehat untuk ibu hamil

Makanan Sehat untuk ibu hamil

Makanan Sehat untuk ibu hamil Ada banyak Makanan Sehat untuk ibu hamil agar bayi Anda mendapatkan nutrisi yang cukup. Para ahli telah membahas beberapa Makanan Sehat untuk ibu hamil. Anda tidak perlu menyukai atau makan mereka semua, tetapi mengambil dan memilih favorit Anda memberikan gizi bagi perkembangan janin Anda. Berikut makanan sehat untuk ibu hamil Manfaat Telur untuk ibu hamil seorang ahli gizi bernama Elizabeth Ward berkata bahwa telu…

Manfaat Buah Sirsak untuk ibu hamil

Manfaat Buah Sirsak untuk ibu hamil

nal diabetes meningkatkan risiko komplikasi selama kehamilan, ibu hamil dan bayi mereka beresiko. Risiko komplikasi pada ibu hamil dengan hipertensi kronis (preeclampsia), edema (pembengkakan), cairan ketuban yang berlebihan, anak sulung dari ukuran normal (makrosomia) dan kelahiran prematur. Potensi resiko terhadap anak-anak memiliki penyakit kuning, gula darah rendah dan masalah pernapasan saat lahir. Bayi yang ibunya menderita diabetes kehamil

Puasa Bagi Ibu Hamil Muda

Puasa Bagi Ibu Hamil Muda

Puasa saat hamil muda Puasa Bagi Ibu Hamil Muda Menurut syariat Islam adalah ibu hamil atau menyusui termasuk kelompok yang diperbolehkan meninggalkan puasa Ramadhan. Apalagi bila memang tidak kuat atau mengganggu kesehatan ibu dan bayinya. Namun diharuskan mengganti di hari-hari lain. Boleh meninggalkan puasa Ramadhan bukan berarti dilarang melakukan puasa. Jadi sebaiknya puasa atau tidak? Puasa saat hamil muda? Boleh Berpuasa asal sehat Puasa …

Kaki Bengkak Saat Hamil

cara mengatasi kaki bengkak saat hamil

cara mengatasi kaki bengkak saat hamil Kaki Bengkak Saat Hamil – Beberapa wanita justru mengalaminya kaki bengkak setelah melahirkan, namun jangan khawatir, kaki bengkak ini adalah menjadi kondisi yang biasa Anda temukan, dan akan hilang dengan sendirinya. Penyebab kaki bengkak saat hamil Pada umumnya kondisi ini disebabkan terhambatnya aliran darah di kaki. Berikut ini beberapa cara mengatasi kaki bengkak saat hamil dan solusi kaki bengka…

Buah buahan untuk ibu hamil

jenis buah untuk ibu hamil muda

ata mengandung 114 mikrogram asam folat, jumlah ini cukup memenuhi 30% kebutuhan asam folat ibu hamil. Kebutuhan asam folat yang di rekomendasikan bagi ibu hamil setiap harinya 600 mikrogram, ibu menyusui 500 mikrogram, serta perempuan dewasa 400 mikrogram. Manfaat Buah alpukat dipercaya berkhasiat bagus untuk kulit bayi. Selain itu, kandungan kalorinya cukup tinggi untuk ibu hamil. Alpukat juga mengandung serat yang mampu membantu mencegah sembe…

Next Page »